bgarzh-TWhrcsdanlenetfrdeelhuitjaplptrorusressvthtruk

Спортът развива тялото и повишава увереността в собствените възможности!

Тенис школа към Спортен клуб Тера залага на високоефективните методики на най-престижните международни тенис организации с техните модерни и разнообразни образователни системи, актуални и интерактивни методи и високи стандарти за работа, гарантиращи дълготрайно и качествено постигане на целите.

Екипът се състои от висококвалифицирани специалисти с многогодишен стаж и индивидуален подход. Акцентира се върху индивидуалния подход и отношение към трениращите, което, заедно с разнообразните форми на групови и индивидуални занимания, позволява на всеки да открие оптималния вариант за себе си. Постоянният контакт с всеки един състезател и съобразяването с конкретните му нужди водят до поддържане на оптимално качество на обучението.

Умерените цени са само още един повод да изберете Тенис школа към Спортен клуб Тера като оптимален вариант за получаване на сериозни знания, развитие и забавление с много приятели. Тенис базата се намира в центъра на Пловдив, атмосферата е уютна и се работи целогодишно. Трениращите са от всички възрастови групи - от най-малките до най-големите.

ПРАВИЛА ПО ТЕНИС
1. Корт Кортът трябва да има правоъгълна форма с дължина 23.77 м. При мачовете по еденично неговата широчина трябва да бъде 8.23 м., а при мачовете по двойки 10.97 м. Кортът трябва да бъде разделен напречно, посредата от мрежа, окачена на метален кабел, краищата на който трябва да са закачени на или да минават над горната част на двете основни колчета с височина 1.07 м. Мрежата трябв ада бъде напълно опъната, така че да запълва цялото пространство между двете основни колчета и да бъде с достатъчно малки отвори, които да не позволяват на топката да минават през тях. Височината на мрежата в центъра трябва да бъде 0.914 м. и трябва да бъде оптегната надолу с помоща на лента.

Прочетете още

МТА - основен курс

В съвременността една от основните роли на треньора е да организира играчите да играят тенис. В случай на начинаещи играчи, това означава да ги накара да сервират, разиграват топката и отбелязват точки още от първия урок. Способността на треньорите да обучават на техника не е толкова важна при тениса за начинаещи, колкото способността им да комуникират, забавляват и да организират урока. При организирането на заниманията и упражненията е важно треньорът да използва подходящата топка, ракета и размер на корта, които да осигурят сервирането, разиграването, отбелязването на точки и забавлението на играчите. В много случаи това означава, че треньорите трябва да въведат деца и възрастни в тениса, като използват една от по-бавните червено-оранжеви и зелени топки на по-малък корт с по-малки ракети за малки деца.

Прочетете още

Изтегли pdf документа - ТУК

Тенис корт(на английски:court, налатински:cohors— оградено място) е равна, гладка, правоъгълна площадка, предназначена за игра натенис.

РАМЕРИ

Дължината на корта е 23,77m, ширината — 8,23 m (за единична игра) или 10,97 m за игра на двойки. Отстрани на площадката има допълнително място за съдиите и почивка на играчите. По средата на корта има изпънатамрежапо цялата ширина, паралелна на задните линии, която разделя корта на две еднакви половини. Височината на мрежата е 1,07 m в краищата и 0,914 m в средата. Габаритите на игрището с околните на игралното поле свободни ивици са: ширина 18.30 m (60 feet) и дължина 36.70 m (120 feet).

 

Прочетете още

Eзиков център ТЕРА си запазва правото да променя цените на услугите, условията на офертите и сроковете за изпълнение по всяко време!